Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Irans utrikesminister dök upp på G7-mötet

G7-ledarna har inte lyckats enas om det omstridda kärnenergiavtalet med Iran som USA lämnade i fjol. Men Frankrikes president Emmanuel Macron ska på egen hand fortsätta att föra samtal med Teheran. Den iranske utrikesministern Mohammad Javad Zarif anlände till Biarritz på söndagen, enligt hans talesperson.

Den franska presidenten Emmanuel Macron (till vänster) och den amerikanska presidenten Donald Trump (till höger) är två av de ledare som deltar vid G7-mötet i franska Biarritz.Bild: Andrew Harnik/AP/TT
På flera områden är de politiska skillnaderna mellan ledarna omfattande – handelsprotektionism och klimatförändringar är några av dem. Och kring Iran är det fortfarande långt kvar till en samsyn kring kärnenergiavtalet och om de sanktioner som USA har infört mot landet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen