Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tilde Johanssons skada inte allvarlig

Tilde Johanssons VM-start i längdhopp är kanske inte i fara. ”Det är inget allvarligt och jag är på banan snart igen”, skriver hon på Instagram.

Den skada som längdhopparen Tilde Johansson fick i Finnkampen är inte så allvarlig som först befarat skriver hon på Instagram.Bild: Henrik Montgomery/TT
Den lårskada som nya längdhoppsstjärnan Tilde Johansson fick i helgens Finnkamp är inte så allvarlig som man först trodde och VM-starten i Doha, Qatar, där damernas längd avgörs 5–6 oktober, är kanske inte i fara trots allt.
”Ibland blir det inte som man har tänkt sig! Men det är inget allvarligt och jag är på banan snart igen” skriver Johansson.
Det var i sitt andra hopp på Stockholms stadion som 18-åringen avbröt ansatsen och sprang genom hoppgropen samtidigt som hon tog sig mot högra lårets baksida.
Liggandes på löparbanan togs hon snabbt om hand av läkare.
– Direkt efteråt blev jag rädd och ledsen över att inte få hoppa vidare. Men jag kände ganska snabbt att det inte var något allvarligt. Jag ska göra mer undersökningar i veckan, men det är inget allvarligt i alla fall. Det känner jag. Jag kan ju gå, säger Johansson till Expressen.
– Jag tar små, korta steg. När jag tar längre steg så känner jag att musklerna drar ihop sig lite.
Tidigare i sommar har Johansson tagit silver i längd och guld på korta häcken vid U20-EM i Borås. Två gånger har hon förbättrat det svenska juniorrekordet som nu är 6,73, vilket är det längsta i världen av en junior i år.
Gå till toppen