Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hopp om svensk seger i Allerums stortävling

Nordens näst största tävling för damer avgörs på Allerum Golfklubb. Arrangören hoppas på svenska topplaceringar och mycket publik.

Allerum Golfklubb är redo för tävling.Bild: Sara Hedbrandh
På torsdag startar Scandic PGA Championship på Allerum Golfklubb. Totalt kommer 15 av de 20 bäst rankade spelarna på LET Access Series (nivån under Europatouren) till start, däribland fjolårssegraren Rachael Goodall från England.
Bara Skaftö har en större damtävling i Norden och 130 spelare från 24 nationer gör upp om prispotten på 42 000 euro.
– Det är ganska häftigt. Vi har satt upp flaggor från alla nationer och det ser pampigt ut. Dessutom har vi två läktare vid 18:e green för att göra det lättare för publiken, säger Annelie Weimenhög, projektansvarig från Allerum Golf AB som arrangerar tävlingen.
Hon ska dessutom själv spela.
– Det ska bli jätteroligt, jag vet vad jag kan på den här banan.
Tävlingen samkörs med Swedish Golf Tour och är svenska PGA-mästerskapen för damer. Det blir med andra ord tre tävlingar i en på Allerum Golfklubb.
– Isabella Ramsay (från S:t Arild) vann PGA-mästerskapet förra året, så det är kul att vi får tävlingen till Helsingborg när vi har en lokal spelare som ska försvara titeln.
Vad gäller lokala förmågor kommer förutom Isabella Ramsay även Viva Schlasberg och Ebba Wittström till start.
Andra svenska spelare att hålla koll på är Maja Stark och Catrin Nilsmark.
– Maja har spelat i landslaget i många år och är väldigt lovande. Catrin gör comeback och ska ut på seniortouren i USA. Hon är ett jättekänt namn för alla golfare som varit med på 90- och 00-talet och är ett väldigt stort dragplåster.
– Vi har riktigt bra svenska spelare som kommer hit. Det finns goda chanser att en svensk tar hem titeln i år, det är jag helt övertygad om.
Veteranen Catrin Nilsmark dyker upp på Allerums Golfklubb den här veckan.Bild: Tom Wall
De 45 spelarna som klarat cuten efter torsdagen och fredagens spel gör upp om prispengarna under lördagen.
– Förra året regnade det, men nu ser vädret lovande ut. Vi hoppas att det kommer mycket publik, säger Annelie Weimenhög.
Gå till toppen