Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Far och son åtalas för skadegörelse på bilar och utemöbler i Ängelholm

En tonårspojke och hans pappa har åtalats för skadegörelse. Under en kväll i vintras ska de bland annat ha repat och skadat flera bilar i Ängelholms kommun.

Det var en kväll i december som en man i 40-årsåldern och hans son ska ha gjort skyldiga till skadegörelse, bland annat mot flera bilar.
Enligt åklagaren har de tillsammans och i samförstånd repat vindrutan på en bil, orsakat en buckla och förstört backspegeln på en annan bil, och förstört backspegel och vindrutetorkare på ytterligare ett fordon.
Dessutom ska de ha tagit sig in på en villatomt där de bland annat förstört utemöbler.
Polisen larmades under kvällen om misstänkt skadegörelse i bostadsområdet i Ängelholms kommun. En bit därifrån påträffades en man och en pojke, som passade in på den beskrivning som vittnen gett. De misstänkta var då på väg till fots.
I förhör har de uppgett att de bara var ute och gick, och de nekar till alla anklagelser om skadegörelse.
Enligt polisutredningen har det funnits en personlig konflikt mellan pappan och en av de personer som ska ha utsatts för skadegörelse. Den misstänkte mannen menar samtidigt att han ofta falskeligen anklagas för saker av den andre.
Gå till toppen