Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Företaget som vill förändra livsmedelsbranschen

Finns det ett alternativ till dagens gängse pastörisering? Ja, kall pastörisering, eller HPP, High Pressure Processing – att genom extremt tryck förlänga hållbarheten på livsmedel. En tjänst som HPP Nordic vill bli först i Sverige med.

Varm pastörisering är den idag vanligaste metoden för att förlänga en livsmedels livslängd. Men då försämras både näringsvärdet och färskheten i produkten. Det finns även produkter som inte går att värmebehandla, som man istället tillför kemikalier för att på så vis öka hållbarheten, samt reducera eller ta bort bakterier.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen