Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånska Dreamwork köper rekryteringsföretag från Stockholm

Rekryteringsföretaget Dreamwork, med huvudkontor i Helsingborg, har köpt rekryteringsföretaget Swesale baserat i Stockholm. Ambitionen: att fortsätta växa i Sverige.

Skånska Dreamwork har förvärvat rekryteringsföretaget Swesale med bas i Stockholm. Vd för Helsingborgsbaserade Dreamwork är Mats Kullenberg.Bild: Jenny Leyman
Affären är ett led i Dreamworks ambition att fortsätta växa i Sverige genom förvärv av specialiserade rekryteringsföretag.
Swesale är ett Stockholmsbaserat rekryteringsbolag som i fjol omsatte 35,3 miljoner kronor. Bolaget, som grundades 2005, är nischat inom sälj, marknad och service. Förvärvet innebär att Dreamwork förstärker sig inom områdena marknad och försäljning.
– Rekryteringsbranschen är i en konsolideringsfas, samtidigt som många aktörer går från att vara generalister till att vara specialister. Dreamwork vill expandera och det tänker vi göra bland annat genom förvärv. Med Swesale får vi in bra specialistkompetens, engagemang och hög kvalitet, säger Mats Kullenberg, vd på Dreamwork, i ett pressmeddelande.
Tre veckor stod det också klart att Dreamwork fortsätter att växa genom förvärv. Den gången köpte man Lisberg, specialiserat på Executive Search, och med kontor i Malmö, Göteborg och Stockholm.
Gå till toppen