Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ekeby får egen träffpunkt för äldre

Ambitionen höjs när det gäller att sprida kommunens aktiviteter för äldre mellan orterna. Ekeby får verksamhet varje vecka på Solhemmet.

Aktiviteter för de äldre som bor på Solhemmet har funnits tidigare. Men nu startar också en ny verksamhet med träffpunkt på boendet som i första hand riktar sig till äldre som bor på annat håll i byn.
På torsdagseftermiddagar ska man hålla öppet och 12 september blir det invigning.
– Vi vill täcka upp så vi har något att erbjuda i alla tre kommundelarna. Vi ser att det är viktigt och att det ökar livskvaliteten för de äldre och är hälsofrämjande, säger Sofia Persson, verksamhetschef, vård- och omsorgsförvaltningen.
I Bjuvs tätort fortsätter verksamheten som tidigare. I Billesholm är målet att utöka öppettiderna på träffpunkten Solskenet.
–  Vi har minst 20 besökare som kommit varje vecka. Det har spridit sig fort och önskemål finns om att utöka till någon mer dag i veckan, säger Sofia Persson.
Avsikten är att få gång volontärverksamhet, för att det i sin tur ska ge fler äldreaktiviteter.
– Det kan finnas pigga pensionärer eller andra som känner att man vill göra skillnad för andra. I samarbete med föreningar kan man också göra något.
Gå till toppen