Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Festen har startat i Bjuv

Bjuvsfesten har vuxit i format, fått tre scener och fler artister. På fredagseftermiddagen drog det hela i gång och vädret ser lovande ut.

Sarah Voigt med mamma Jenny Voigt och lillasyster Emma tar en snabbtitt på Bjuvsfesten. På lördagen blir det besök på tivoli.Bild: Britt-Mari Olsson
På fredagseftermiddagen har tivolit, matvagnar och knallar kommit på plats. Det osar av langos, wokrätter, munkar och belgiska våfflor. Vädret lockar till strövande och utesittande i Folkets hus-parken och gatorna omkring i Bjuvs centrum.
Sandra Barbu som bor i Påarp är ute och ser sig omkring tillsammans med dottern Nicole och mormor Doina Muntea, som är Gunnarstorpsbo. Nicole Barbu har precis fått en lysande blå ballong med Elsa från Dineyfilmen Frost som motiv.
Tre vänner njuter av solskenet på en bänk i parken. Ranha Kastenbom, Likke Kalliskulju och Marja-Leena Liljedahl tänker lyssna på musik senare.Bild: Britt-Mari Olsson
– Det är mest för barnens skull som vi är här. På dagen är det lite lugnare. Sedan får vi se om vi kommer tillbaka på kvällen, säger Sandra Barbu.
Lena Bergkvist, vd för eventbyrån Creandia ,som fått i uppdrag att hålla i trådarna för Bjuvsfesten är på väg över festivalområdet för att se till att allt fungerar som det ska.
– Det känns spännande att vi är i gång.
Tre generationer besökare på Bjuvsfesten. Sandra Barbu och dottern Nicole Barbu är ute med mormor Doina Muntea på Bjuvsfesten.Bild: Britt-Mari Olsson
Nytt för i år är att Bjuvsfesten har tre scener. På festivalområdet i Folkets hus-parken står en huvudscen utöver scenen inne i serveringstältet. Två scener på området ger möjligheter till snabbare byten och fler artister. Dessutom finns en scen som är tänkt för den unga publiken.
– Plattan är ungdomarnas och de yngres scen. Där blir det dans, talangtävling och dj lite senare på kvällen. Det är kul att vi har fått till en sådan scen, eftersom vi har fått i uppdrag att tänka på ungdomarna i Bjuv, säger Lena Bergkvist.
Vårdcentralen Söderåsen är på plats på festen och delar ett tält med kommunen. Här tar Fatima Reimerthi, Madelen Darell och Camilla Henneryd en paus och äter langos.Bild: Britt-Mari Olsson
I år är det 18-årsgräns på festivalområdet (mattältet och huvudscenen) efter klockan 22.
– Vi har varit rätt ense om det. Det här är ingen bra miljö för barn, säger kultur och fritidschefen Kent Andreasson och tillägger att barn och ungdomar som är intresserade av artister som spelar sent ändå kan höra musiken från andra sidan avspärrningen.
”Oh, boy, vilket vackert väder...” Kim Bergkvist och Johan Östberg inviger Bjuvsfesten med Peps Perssons låt.Bild: Britt-Mari Olsson
Fakta

Bjuvsfesten - program i urval

Fredag kväll:

Suzi P, Stora scenen klockan 19.45.

Danne Stråhed, Stora scenen 21.

Prebens pågar, Stora scenen 23.

Lördag:

Talangjakt, Plattan 13.15.

Martin Nilsson, Stora scenen 18.

Dan Hylander, Py Bäckman, Janne Bark, Stora scenen 21.30.

Kalizz, Plattan, 22.

Soundtrip, Stora scenen, 23.

Gå till toppen