Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svenskt VM-guld i bowling

Jenny Wegner och Josefin Hermansson tog hem VM-guldet i dubbel i bowling.Bild: Svenska Bowlingförbundet/TT
Jenny Wegner och Josefin Hermansson tog hem högsta vinsten på bowling-VM i Las Vegas. Duon kan numer titulera sig världsmästare i dubbel efter att ha besegrat ett koreanskt par med 436–431.
Svenskorna tog ledningen från start men tappade kommandet och koreanskorna ledde inför sista rutan. Men Wegner och Hermansson jobbade sig i kapp och till slut behövde Jenny Wegner få ner fem käglor för att säkra det svenska guldet.
Något hon fixade.
”Jag tittade aldrig på resultatet. Fokus var här och nu, och att göra bra slag. Jag förstod ju dock på publiken att det var bra att jag satte min trippel”, säger Hermansson på Bowlingförbundets webbplats.
”Jag tittade och jag visste att jag behövde sätta kryss. Jag hörde också på publiken att min andra strike var viktig, och sedan tänkte jag bara på att hålla den på banan för att välta många käglor”, säger Wegner.
Gå till toppen