Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Hur ska vi kunna ta miljöansvar när det är omöjligt att ta sig fram med tåg?

Agnes Melchert är frustrerad över att det i princip är omöjligt att ta sig med tåg mellan hemstaden Lund och schweiziska Basel, där pojkvännen finns.Bild: Johan Nilsson/TT
Först så blev jag faktiskt inte särskilt glad. Jag förstod inte riktigt vad det egentligen var jag hade fått. Interrailkortet som jag vunnit genom projektet Discover EU gjorde mig osäker. Vart skulle jag åka, ensam? Till slut bestämde jag mig för att åka och hälsa på en brevvän i Schweiz för en vecka. Det var en stor upplevelse att fylla i biljetten, att stå bland folkmyllret i Hamburgs central, vilse bland alla målinriktade resenärer, och att ta nattåg i en oerhört trång kupé med fem främlingar. Resan utmanade mig själv, och jag har lärt mig så mycket. Lärt mig så mycket om mig själv, om andra människor och om delar av Europa som jag aldrig tidigare besökt. Det är inte svårt att säga att resan har varit den absolut bästa i mitt liv. Att den här sommaren har förändrat mig som person. På ett sätt som gör mig väldigt lycklig.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen