Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ljust skadeläge för BoIS: ”Tuff konkurrens”

Sex poäng och 7–1 i målskillnad på de två senaste matcherna – Landskrona BoIS har vind i seglen inför hemmamötet med bottenkrigande Åtvidaberg under söndagen.

Billy Magnusson.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Tränaren Billy Magnusson meddelar att bara Alexander Tkacz saknas inför matchen.
– Vi vilar honom den här gången. Han har haft en rehabiliteringsvecka och hoppar över, så hoppas vi att han är i gång sedan igen. Annars är alla tillgängliga, säger han.
– Vi har haft några avstängningar och även skador under våren. Nu är läget jättepositivt, det är tuff konkurrens. Några väldigt duktiga spelare får sitta på bänken, men så måste det vara. Det tror vi kommer vara vår styrka. Inför säsongen tänkte man att vi kunde få en slagkraftig startelva, nu har vi en slagkraftig trupp – det känns gott.
BoIS har sex poäng upp till Skövde på kvalplatsen. Åtvidaberg ligger på nedflyttningsplats och krigar för sin existens.
– Jag tror att de kommer att lägga sig väldigt lågt i 4-5-1-uppställning för att krympa ytorna för oss.
Vad ligger bakom er offensiva islossning?
– Kontinuiteten. Vi har känt att vi gjort bra saker stora delar av säsongen, men tryckt extra på att löpa in i ytorna som finns och vara mer beslutsamma. Rent taktiskt har vi inte ändrat mycket från vår grundtänk. Det handlar mycket om den mentala, när målen kommer slutar du tänka som offensiv spelare och det märks nu, säger Billy Magnusson.
Gå till toppen