Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Henrik Bredberg: Billströms 5 minuter och 40 sekunder.

Tobias Billström är tillbaka.Bild: Jessica Gow/TT
Tobias Billström är tillbaka. Med besked. Då, 2013, när Billström som migrationsminister efterlyste tal om ”volymer” i invandringen blev han tillrättavisad av statsminister Fredrik Reinfeldt. Det tycks vara glömt.
Nu är Billström från Malmö gruppledare för M i riksdagen och moderat representant i den migrationspolitiska utredning som börjar jobba i veckan som kommer. Då ska han söka stöd för den nya M-politiken – att minska asylinvandringen till Sverige med 70 procent.
I torsdags intervjuades Billström i Aktuellt. SVT-intervjun varade i 5 minuter och 40 sekunder. Under den tiden hann Billström tala om:
”Alla de integrationsproblem som finns.” Bostadsförsörjningen. Skolresultaten. Kommunernas ekonomiska påfrestningar. Att inte återgå till permanenta uppehållstillstånd. Att ”hålla nere antalet människor”. Ett alldeles för urvattnat försörjningskrav. Att Sverige, för att nå balans i asylsystemet, inte kan ha mer generösa regler än Danmark, Finland, Norge och Tyskland. Hur befriande det är att Sverige numera kan tala öppet om kostnader och antalet människor ”på ett helt normalt sätt”. Vilket är ”den stora framgången”.
Tala om volym i Billströmrevanschen.
Synd att intervjun inte var bara några sekunder längre. Då hade Tobias Billström kanske hunnit reflektera över det vackra i ordet asyl. Det betyder fristad.
Gå till toppen