Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

BoIS-coachen om upprörda känslorna: ”Det handlar om respekt”

Det blev rejält irriterat i samband med slutsignalen när BoIS hemmavann mot Åtvidaberg.

Landskronas tränare Billy Magnusson.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Landskrona BoIS besegrade Åtvidaberg med 1–0, men precis före slutsignalen ville gästerna ha en straff för hands. Domaren friade och när han blåste av matchen rusade fler Åtvidabergsspelare mot rättskiparna. Även BoIS-tränaren Billy Magnusson tog en löpning mot den ena linjemannen.
– Matchen var ju slut och mer eller mindre alla i deras lag rusade bort. Jag gick dit för att jag undrade vad som var på väg att hända. Jag ställde mig bara framför linjedomaren, jag ville skydda honom. Jag tycker att det handlar om respekt över allt och alla, säger Billy Magnusson.
På presskonferensen efteråt var Åtvidabergs tränare Tor-Arne Fredheim besviken över en rad domslut.
– Vi gjorde totalt sett en riktigt bra match och skapade flera bra lägen. Tre solklara straffar, tyvärr fick vi inte med oss någon. Topplag mot bottenlag – tyvärr är domarna ofta svaga för det. Väldigt surt, säger han.
Billy Magnusson:
– Åtvidaberg gjorde bra ifrån sig, men samtidigt tycker jag att vi var det bättre laget i princip hela matchen. Vi skapade ganska många chanser, hade en i ribban och en i stolpen, samtidigt som deras målvakt var fantastisk. Jag förstår att det är viss surhet när det blev som det blev, när man tycker att något är straff eller inte. Men sådan är fotbollen.
– Det var solklar straff, jag har sett videon, säger Tor-Arne Fredheim.
– Jag ifrågasätter inte, säger Billy Magnusson.
Gå till toppen