Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så gick det till när Kent Härstedt förhandlade loss Alek Sigley från nordkoreansk fångenskap

Strax innan Kent Härstedt går ombord på planet från Pyongyang stoppas han av en nordkoreansk diplomat: ”Kent, vi har bestämt att du får ta med dig Alek Sigley ut.”
Beskedet är sensationellt. Mot alla odds har Härstedt förhandlat loss en ung australisk student ur nordkoreansk fångenskap.
– Det var två speciella timmar på flyget till Peking, säger Kent Härstedt, som nu för första gången avslöjar detaljer från sitt specialuppdrag i Korea.

Kent Härstedt är Sveriges särskilda sändebud på den koreanska halvön. Men han har fortfarande Helsingborg som sin trygga bas hemma i Sverige.Bild: Britt-Mari Olsson
Kent Härstedt är Skånepolitikern som blivit världsdiplomat. Men hans berömmelse bygger inte i första hand på att han reser kors och tvärs mellan Moskva, Peking, Pyongyang, Seoul, Tokyo och Washington i sökandet efter fred på Koreahalvön.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen