Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man spred sexfilm – åtalas för grovt integritetsbrott

En 21-årig man i Klippans kommun spred en film med sexuellt innehåll på nätet. Nu misstänks han för att grovt ha kränkt den utsatta kvinnans integritet.

21-åringen åtalas misstänkt för grovt olaga integritetsintrång. Kvinnan som syns i filmen har enligt åklagaren lidit stor skada.Bild: Niklas Gustavsson
I våras laddade den 21-årige mannen upp en film som visar honom själv och en kvinna i en sexuell situation. Filmen laddades upp på en internetsida där den ska ha fått mer än 6 400 visningar under loppet av sex dagar.
Mannen bor i Klippans kommun och ska antingen ha gjort uppladdningen från hemmet eller annan plats.
Uppladdningen polisanmäldes och har nu lett till åtal. Enligt åklagaren kan man förvänta att spridningen av filmen inneburit allvarlig skada för kvinnan som syns i filmen. Detta med tanke på att hon gått att känna igen och att filmen spridits på internet och varit tillgänglig för många personer. Mannen misstänks därför för grovt olaga integritetsintrång.
Mannen erkänner det han gjort, men säger i förhör att kvinnan samtyckt till uppladdningen av filmen.
Kvinnan säger att hon inte vid något tillfälle gett sitt samtycke till att ladda upp filmen och att hon inte heller vetat om att mannen sparat den. Hon har också berättat att hon känner ångest och har svårt att sova på grund av det som hänt.
Ett vittne som haft kontakt med kvinnan när uppladdningen av filmen upptäcktes styrker att kvinnan inte gett sitt samtycke till uppladdningen och att hon blev upprörd när hon fick kännedom om filmen.
Åklagaren har också säkrat teknisk bevisning.
Gå till toppen