Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Elever misshandlade lärare på skola

En äldre man, anställd på en skola i Landskrona kommun, blev i fredags misshandlad av två elever. Polis kallades till skolan klockan 14.20.

Det är två minderåriga pojkar som har gett sig på den äldre mannen med sparkar och slag.
– Enligt den utredning som görs har två elever gett sig på en lärare fysiskt. Annan skolpersonal har ingripit och tillkallat polis eftersom de varit så pass våldsamma, säger grundskolechef Anna Ericsson.
Hur mår den anställde?
– Han är vid god hälsa, och mår efter omständigheterna bra. Kommunen har erbjudit honom företagshälsovård, och rektor är ett stor stöd för honom. Han känner sig trygg med hur processen har hanterats och känner sig trygg med att komma tillbaka till skolan.
Mannen är pensionär men brukar hoppa in och arbeta som timvikarie.
– Vi har en del hel del äldre skickliga lärare som gärna jobbar hos oss på timmar. I dagens lärarbrist är vi väldigt tacksamma för att de här äldre pedagogerna ställer upp, säger Anna Ericsson.
Hon berättar att eleverna är avstängda i en vecka efter beslut av rektor.
Vad är det som har orsakat misshandeln?
– Det finns skilda versioner kring det, eleverna har en version och lärare har en version
Hur ser du att sånt här inträffar på en av kommunens skolor?
– Det är ytterst beklagligt. De bakomliggande orsakerna behöver vi få reda på. Elever och personal ska känna sig trygga på våra skolor.
Gå till toppen