Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

OV smyger i bakgrunden: ”Det kan bli hajp”

OV Helsingborg är tillbaka i Handbollsligan. Men det är inte så många som tror på laget den här gången heller. Och till viss del har nykomlingarna förståelse för det.
– Vi var väl lite naiva förra gången, säger lagkaptenen Oskar Hansson.

Handbollsligans tränare poserar för bild: Övre raden från vänster: Eskilstunas tränare Zoran Roganovic, HK Malmös tränare Stian Tönnesen, IFK Skövdes tränare Jonas Wille, Varbergs tränare Hans Karlsson, Redbergslids tränare Jasmin Zuta, Alingsås tränare Mikael Franzén, Hallbys tränare Jesper Östlund, Ystads IFs tränare Jerry Hallbäck, nedre raden från vänster: Lugis tränare Tomas Axnér, Önnereds tränare Tommy Atterhäll, OV Helsingborgs tränare Krister Lindgren, IFK Ystads tränare Sebastian Seifert, IK Sävehofs sportchef Emil Berggren, IFK Kristianstads tränare Ljubomir Vranjes.Bild: LUDVIG THUNMAN
2017/18 var OV uppe förra gången och det blev nedflyttning direkt. Men OV kämpade sig omgående tillbaka och nu är OV med i högsta handbollssocieteten igen.
Det är upptaktsträff på Casinot i Malmö. Flera lag är i det intensiva slutskedet av sina förberedelser. Det är två Skånederbyn som startar Handbollsligan på tisdagen – Kristianstad mot Lugi och HK Malmö mot Ystads IF.
Fyra lag som man talar om den här säsongen också. Kristianstad, Malmö och Ystads IF är tre tunga pjäser i ligaleken. Unga Lugi kan överraska.
Övriga Skånelagen kommer lite i skymundan och det derby som ska spelas i Ystad arena på lördag och är uppstarten för de två minst tippade Skånelagen: IFK Ystad mot OV.
– Det ska bli både kul och spännande. Jag kan se att det blir en hajp med så många Skånelag och ett tätt matchprogram. Något är ju på gång hela tiden, menar OV-tränaren Krister Lindgren.
En rutinerad tränare med många impulser från handbollen i Danmark och Norge. Något som kan komma att sätta sin prägel på laget.
– Det är klart, fast stommen är kvar från förra säsongen, menar han.
Oskar Hansson utvecklar.
– Jag tror att vi kommer att spela lite snabbare och rakare än tidigare.
Samtliga fjorton ligalag tror på Kristianstad i final. Fyra lägger till HK Malmö.
OV Helsingborg ger 300 gånger pengarna vid SM-guld. Snittplaceringen är 11,29. Själv tror Krister Lindgren att det kan bli en nionde plats.
– Det finns trots allt en stor rutin och det är viktigt att vi håller oss till vårt eget spel som huvudfokus och ägnar mindre tid på att fundera över vad motståndarna gör.
– Vi var i Ystad i tisdags och vann mot de vita i Ystad. Jag tror vi kan vinna mot de röda också, säger Krister Lindgren.
Gå till toppen