Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fordonsprogrammet pausat i Örkelljunga

Fjorton elever får gå färdigt sin utbildning.

De lokaler som hyrts externt till Utbildningscentrums fordonsprogram är uppsagda och inga nya elever har startat terminen.
– De ekonomiska förutsättningarna var att det gick nätt och jämnt runt, säger Kristian Lindgren, tidigare rektor på skolan som nu är biträdande utbildningschef.
Beslutet togs redan i början på sommaren, när det stod klart att det fanns för få sökande. Men det var inte det enda skälet, enligt honom.
Bland annat räckte inte utrustningen till för att bedriva utbildning i tre årskurser samtidigt. Det hade krävts en fordonslift till och i så fall mer plats.
– Vi stod mellan att utöka och hyra mer lokaler, eller stoppa utbildningen. Då valde vi att stoppa, säger han.
Ytterligare skäl var att Ängelholms kommun återstartade sitt fordonsprogram till hösten, samt att möjligheten till fritt sök mellan kommuner även för elever på individuella programmet gjorde att man inte kunde vara säker på att fylla upp platser med dem.
Den här terminen finns sex elever i årskurs två och åtta elever i årskurs tre på Örkelljungas fordonsprogram. De kommer enligt Kristian Lindgren att få gå färdigt sin utbildning i Örkelljunga.
Just nu går 153 elever på Utbildningscentrum i Örkelljunga. Ytterligare några kan tillkomma i årskurs ett under omvalsperioden fram till 15 september.
Gå till toppen