Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Idrottens dag – ett smörgåsbord av möjligheter

Allt fler barn slutar allt tidigare med sin sport, därför vill idrotten hitta nya vägar att få fler att idrotta längre. Ett sätt är Idrottens dag som genomförs på lördag i Helsingborg.

Idag slutar många barn med sin idrott innan de ens kommit upp i tonåren. Det vill idrottsrörelsen ändra på.Bild: Riksidrottsförbundet
Man kan beskriva det som ska hända bakom Idrottens hus på lördag som ett smörgåsbord av möjligheter. 22 olika föreningar finns på plats och besökare kan prova på golf, boccia, handboll, bågskytte, tennis, hockey, capoeira, badminton, bordtennis, friidrott, volleyboll, ridning, taekwondo, basket, karate, cykling, fäktning, handikappidrott, Fungera Mera och senioridrott.
– Vi tror väl att det mest blir barnfamiljer som kommer, men det är ett viktigt arrangemang för föräldrar att vara med på så att de får ta del av och prata om framtidens idrott säger Henrik Nilsson, konsulent på Skåneidrotten.
Henrik Nilsson på Skåneidrotten tror och hoppas att det kommer många till Idrottens dag på lördag.Bild: Ulf Kristiansson
Idrottsrörelsen har märkt att allt fler slutar allt tidigare med sin idrott och det är inte bara ett bekymmer för idrotten i sig, utan även för samhället i stort.
– Vi måste vara mer inkluderande och välkomnande så att ungdomar kan nå sin fulla potential, säger Henrik Nilsson och tillägger:
– Vi vill få in glädjen på ett annat sätt för att få barn och ungdomar att stanna.
Arrangemanget Idrottens dag har sitt ursprung i ett europeiskt initiativ och har funnits i Sverige sedan 2017. I år genomförs det på 25 olika platser i landet och Helsingborg är det enda stället i Skåne.
Fakta

Idrottens dag

När: Lördagen den 7 september, kl. 11:00 – 14.00

Var: Idrottsoasen och Olympiafältet, bakom Idrottens hus vid Mellersta Stenbocksgatan.

Parkering: Det finns gratis p-platser söder om Olympiafältet, med infart från Filbornavägen.

Gå till toppen