Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Vill inget annat än spela i HIF”

Anders Lindegaard har fått ordning på de personliga skälen utanför planen och redo att vakta HIF-målet över säsongen 2021.

En lång och känslomässig kram när Pär Hansson lämnade över till Anders Lindegaard.Bild: MATHILDA AHLBERG
Efter att HIF besegrat Östersund och bärgat tre ytterst viktiga poäng förenades HIF-målvakterna Pär Hansson och Anders Lindegaard i en lång, lång kram.
– Det som blev sagt där är mellan Pär och mig. Men det var känslosamt och jag känner med honom, jag känner med HIF och jag känner med Helsingborg. Han är en personlighet i klubben och staden, säger Anders Lindegaard.
Under måndagen kommunicerade HIF ut att Anders Lindegaard stannar i HIF över säsongen 2021. Precis det som var ambitionen när dansken skrev på kontraktet 18 juli.
Det var "personliga skäl" som gjorde att målvakten kunde bryta kontraktet i det som kallades i närtid. Nu är de bitarna lösta. 35-åringen själv har hela tiden varit fullt fokuserad på en lång framtid med HIF.
– För mig har det varit så hela tiden och jag har faktiskt inte tänkt på något annat sätt sedan jag kom till klubben. Det är skönt att jag slipper bekymra mig för något annat då jag inte ville annat än att spela för HIF.
Under den där kramen på Olympias mittplan var det som att Pär Hansson lämnade över stafettpinnen till den danske målvakten.
– Målvakter har alltid en form av respekt för varandra. Och jag har en otrolig respekt för Pär. Man behöver inte vara länge i Helsingborg, HIF eller omklädningsrummet för att förstå vilken betydelse Pär har haft för laget och klubben. Han är något speciellt för sina lagkamrater och det märker alla snabbt.
Olyckan mot Frej som gjorde nackskadan så svår att Hansson tvingades lägga av och händelsen har påverkat även Anders Lindegaard som inte ens fanns i klubben när skadan skedde.
– Det är en mardröm för en fotbollsspelare. Jag berördes av det personligen. Men Pär är en sådan person som kommer att klara sig fantastiskt bra i sitt liv. Det finns mer än fotboll i honom.
Gå till toppen