Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagligvaror lyfte fysisk handel i Skåne

Detaljhandeln i Skåne län omsatte 84,9 miljarder kronor förra året. Det är en ökning med en procent jämfört med föregående år. Det visar Handelns utredningsinstituts (HUI) senaste kartläggning av handeln i Sveriges kommuner och län.

Bild: Bengt Arvidson
Det fysiska butikshandeln i Sverige omsatte 674 miljarder kronor under 2018. Av den summan stod Skåne för 84,9 miljarder kronor. Dagligvaruhandeln stod under året för all tillväxt, medan sällanköpsvaruhandeln stod still.
Störst omsättning i detaljhandeln i Skåne hade Malmö med 25,3 miljarder kronor, följt av Helsingborg med 11,6 miljarder kronor och Lund med 7,6 miljarder kronor. Starkast utveckling i detaljhandeln hade Perstorp med en tillväxt på sex procent.
I dagsläget står den fysiska butikshandeln för 90 procent av den totala detaljhandelsomsättningen i Sverige medan e-handeln står för 10 procent. E-handeln förväntas fortsatt stå för en stor del av tillväxten i detaljhandeln, särskilt när det gäller sällanköpsvaror.
Gå till toppen