Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Ramesh Mody

Ramesh Mody, Malmö, tidigare grundare av Anjalee Reseyrå AB i Malmö, har avlidit i en ålder av 67 år. Han efterlämnar hustru, barn med familjer, barnbarn och äldre broder i Malmö samt syster och syskonbarn i USA och Indien.

Ramesh Mody var född i Ahmedabad, Gujarat, Indien där han växte upp i en stor familj. Han var son till Dr Keshavlal N. Modi och hans hustru Shantaben.
Han studerade vid H.B.K. New High School och fortsatte sedan på college med ekonomistudier i Ahmedabad. Vid 21 års ålder grundade han sin första resebyrå efter att tidigt ha praktiserat i resebranschen under studietiden där han fascinerats av resandets stora möjligheter.
Andra intressen var språk, kultur och olika länder. Han reste tidigt till länder i Mellanöstern, skapade kontaktnät i resebranschen och lärde sig flera språk.
Vid 23 år ålder kom han till Sverige där han bildade familj.
Affärsidén om resor över hela världen till överkomliga priser tog han med sig och startade 1977 Anjalee resebyrå i Malmö, en stad som han kom att hålla mycket av! Under 33 år drev han tillsammans med sin bror kontor på St Kvarngatan, Norregatan och senast på Föreningsgatan i Malmö.
I det dagliga arbetslivet stod dörren öppen för alla kunder och besökare för kunnigt bemötande, reseplanering och en god kopp kaffe eller indiskt te!
Ramesh Mody tyckte mycket om människor och bjöd gärna på sig själv. Bandet med fäderneslandet Indien var alltid starkt och det var med stor entusiasm och kunskap som Ramesh Mody kunde råda och hjälpa sina resenärer i stort som smått inför den stora drömresan.
Under flera år var Ramesh Mody aktiv i flera kulturföreningar vara. Indiska föreningen och föreningen Eitan låg honom varmt om hjärtat.
Saknaden är stor efter en god vän och en sällsynt varm och engagerad människa med stort intresse för människor.
Mr Raghbans Singh Pannu med familj och vänner
Gå till toppen