Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Vad skulle jag leva av med begränsad a-kassa och tid i bolaget – min man?

Jobbet som flygvärdinna innebar en del svåra lyft och en dag högg det till i ryggen på Anette Jernström. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Bild: Donna McWilliam
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Det var en vanlig dag på jobbet som flygvärdinna. Passagerarna kom ombord med alldeles för mycket handbagage och blev frustrerade när det inte fanns plats. Jag skulle hjälpa till att vrida en stor väska uppe i hyllan för att göra plats för fler när jag kände hur det högg till i ryggen. Smärtan som efter det aldrig ville ge med sig trots träning, behandlingar och många läkarbesök, ledde efter ett års besvär till en MR. Jag hade jobbat på som vanligt och nu hade jag fyra diskbråck i rygg och nacke, varav de i nacken behövde stelopereras. En operation som gjorde att jag inte längre hade full rörlighet varpå flygläkaren inte godkände min fysiska förmåga att arbeta som ansvarig för säkerhet på flygplan och drog in mitt certifikat. Detta i sin tur ledde till uppsägning, hade jag varit anställd i Sverige hade jag omplacerats men arbetsreglerna är annorlunda i Danmark.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen