Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Han får chansen i Eskilsmålet: "Min tur att skina"

För första gången på fyra år ska Filiph Bodenäs spela en division 1-match. Motståndet? Serieledande Ljungskile som i förra omgången vann med 9–0.
– Jag får väl sätta upp väggen och se om de kan skjuta hål i den, säger Eskilsmålvakten.

Filiph Bodenäs.Bild: NICLAS JÖNSSON
När säsongen började var Filiph Bodenäs tredjemålvakt bakom Mathias Nilsson och Pontus Löfvenmark. Mathias Nilsson vände tillbaka till Malmö FF och Pontus Löfvenmark har imponerat – men är avstängd i lördagens hemmamatch mot Ljungskile.
Då får Filiph Bodenäs göra sitt livs andra division 1-match. Den första kom hösten 2015 i en 4–1-förlust mot Örgryte.
– Äntligen, det ska bli skönt. Nu är det min tur att skina, säger han.
2016 spelade han visserligen sjutton division 3-matcher för Hittarp, men han är van vid rollen som back up. Innan 24-åringen vände tillbaka till Eskilsminne förra sommaren blev det bara tio division 2-matcher på ett och ett halvt år.
Hur trygg känner du dig med tanke på att du inte spelar regelbundet?
– Klart att det kan vara en aspekt som är emot mig. Jag har fyra tävlingsmatcher i år. Vi åkte ur DM för någon vecka sedan, men innan dess hade jag tre cupmatcher där jag släppte in ett mål – mot Varberg i mars. Jag har underlag på att jag har gjort det bra när jag har spelat. Grabbarna vet var de har mig och jag vet var jag har dem.
Filiph Bodenäs i 1–1-matchen mot Varbergs BoIS i mars.Bild: KRISTER ANDERSSON
Serieledande Ljungskile har gjort 51 mål på 21 matcher. I förra omgången pulveriserade de Oskarshamn med 9–0.
– Jag såg det. Jag får väl sätta upp väggen och se om de kan skjuta hål i den, säger Filiph Bodenäs.
– Jag känner mig väl förberedd och ska försöka ta det som vilken match som helst. Det gäller att smälta in så gott som möjligt och inte göra något extraordinärt och fräckt. Jag ska ha mitt vanliga lugn.
Eskilsminne parkerar på negativ kvalplats och saknar alltjämt en drös spelare. Förutom Pontus Löfvenmark är även Filip Egger och Casper Seger avstängda. På skadelistan finns Marcus Nilsson, Niklas Jönsson, Dennis Olsson, Daniel Bennassar Nilsson, David Svensson och Mathias Holtenäs.
HIF-lånet Noel Mbo har problem med ett knä och är ett frågetecken. Jesper Larsson kommer kanske lämna återbud eftersom han ska bli pappa.
Gå till toppen