Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Höganästalangen drömmer om Europatouren

Målet är att etablera sig på Europatouren. Höganästalangen Ebba Wittström har förmågan att hålla sig lugn på vägen dit.
– Jag gillar att gå på banan i min egen värld och njuter mest varje gång, säger 19-åringen.

Ebba Wittström från Lerberget vill etablera sig på Europatouren i framtiden.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Till vardags går Ebba Wittström fjärde året på Riksidrottsgymnasiet på Filborna. 19-åringen är från Lerberget, tävlar för Höganäs Golfklubb och har börjat bekanta sig med LET Access Series (nivån under Europatouren) och spelar vanligtvis på Swedish Golf Tour.
Förra helgen noterades Ebba Wittström för en delad 34:e plats i Scandic PGA Championship i Allerum (70, 73 och 72 slag de tre tävlingsdagarna).
– Det är så himla bra att vi har LET-tävlingar här, speciellt för mig som fortfarande är ung. Det är väldigt skönt att slippa åka i väg så långt för varje tävling, säger Ebba Wittström.
Hon har dessutom två färska vinster på +18 Touren, som spelas i Skåne och Blekinge. Först på Skyrups GK och sedan på Flommen GK.
Bakom framgångarna döljer sig bland annat förmågan att behålla lugnet på banan.
– Jag har ganska lätt för att hålla mig i schack. Jag gillar att gå på banan i min egen värld och njuter mest varje gång. Framförallt på tävling, jag tycker att det är helt underbart. Där är det bara jag, min golfboll och klubborna. Det är verkligen otroligt skönt.
”Jag har ganska lätt för att hålla mig i schack”, säger Ebba Wittström.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Har du alltid haft lugnet?
– Nej, faktiskt inte. Men ju bättre man spelar desto mer bekväm blir man. Tålamod är ett viktigt ord jag tagit med mig. Det skriver jag alltid ner först av allt i min banguide. Då kommer det birdies på köpet, säger Ebba Wittström med ett skratt.
Vilka är dina spelmässiga styrkor?
– Jag är duktig på drives, där finns en bra längd. Annars är närspel och puttning mina främsta styrkor. Det har vi tränat mycket på den här säsongen, så det känns kul att man verkligen känner skillnad på banan.
Närmast väntar final på Swedish Golf Tour på Öland för Ebba Wittström. I framtiden siktar hon på att slå sig in på Europatouren.
– Jag vill etablera mig där så småningom. Att spela på LET är en bra väg för att lära sig vad som krävs och se skillnaden.
Vilka insikter har du kommit till?
– Att det gäller att sätta bollen i spel, vara nära flaggor och putta bra. Det krävs stabilitet och att hålla allt enkelt, säger Ebba Wittström.
Gå till toppen