Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två män anhållna för rån mot kvinna i Helsingborg

Omständigheterna är fortfarande något oklara, men två män misstänks för rån och olaga frihetsberövande. Känt är också att brotten genomfördes i en bostad i centrala Helsingborg.

Polisen i Helsingborg grep två män på torsdagen, misstänkta för rån och olaga frihetsberövande.Bild: Johan Nilsson/TT
Angreppet mot kvinnan skedde på torsdagseftermiddagen och polisen larmades till bostaden. En av de två männen greps där, den andre senare på en annan plats.
– Båda är anhållna som misstänkta för rån och olaga frihetsberövande, säger kammaråklagare Anders Svensson.
Männen, som är från Helsingborg, kommer att begäras häktade och sannolikt ställas inför häktningsdomaren redan i helgen.
Att de båda männen är anhållna för både rån och olaga frihetsberövande ger en fingervisning om att det var ett utdraget förlopp, att offret hindrades att lämna bostaden.
Men åklagaren Anders Svensson vill inte ge fler detaljer kring händelsen.
Han vill heller inte utveckla det faktum att de två misstänkta även är aktuella för andra brott som också ska ha skett under torsdagen, i både Landskrona och Helsingborg. Bland annat rån, hemfridsbrott och häleri.
– Just nu förhörs de kring rånet och det olaga frihetsberövandet, sedan får vi se om det finns fler brott som kan länkas till dem, säger Anders Svensson och fortsätter:
– Det här kan växa, men nu koncentrerar vi oss på det som de blivit delgivna misstankar om.
Gå till toppen