Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Därför kan du lära dig tycka om det du inte gillar

Vad händer om vi gång på gång tvingar i oss något som vi inte tycker om? Vi kommer att gilla det till slut. Det beror på att proteinerna i saliven påverkas av vad vi äter, konstaterar ett amerikanskt forskarlag. Så kan det äckliga bli läckert.

Rosésallad hör till de beskare salladssorterna. Men efter några försök tycker du om den.Bild: Janerik Henriksson/TT
Få människor älskar kaffe från första klunken. Rosésallad kan upplevas som olidligt besk av den som inte smakat förut. Men med lite övning kan vi lära oss uppskatta livsmedel, som vi inte trodde att vi någonsin skulle kunna äta.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen