Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Eskilsmittfältarens udda dubbeluppdrag

Ut ur ett omklädningsrum och in i ett annat. Numera tillhör Daniel Bennassar Nilsson både Eskilsminne och Högaborg.
– Jag tror att det gynnar alla om Högaborg kan hålla sig kvar i trean, säger han.

Daniel Bennassar Nilsson i Eskilströjan.Bild: LUDVIG THUNMAN
I vintras lämnade Daniel Bennassar Nilsson superettanlaget Gais, flyttade hem till Helsingborg och skrev på för Eskilsminne. Innermittfältaren hann bara spela åtta division 1-matcher innan han ådrog sig en meniskskada i sitt ena knä – och han kommer inte vara med i jakten på nytt kontrakt.
Han väntar alltjämt på en operationstid.
– Jag är inte högprioriterad nu när jag spelar i en lägre division, då får jag gå den vanliga vägen och det kan ta sin tid. Jag räknar inte med att spela mer i år, säger han.
Skadan har öppnat en ny dörr för 27-åringen. I division 3-derbyt mellan Högaborg och Råå den gångna helgen var han med på Högaborgsbänken i egenskap av assisterande tränare.
– Jag fick förfrågan om att hjälpa till lite i Högaborg och började med U19-laget. När det gick upp och ner för A-laget fick jag frågan om jag ville hjälpa till där i stället. Jag försöker tillföra så mycket jag kan, säger Daniel Bennassar Nilsson, som tidigare har spelat i Högaborg.
Vad tillför du?
– Många av spelarna har sett mig spela och jag tror att de har en respekt för att jag ändå har spelat på okej nivå. När jag har uppehåll brukar jag hålla igång med Högaborg. Det kan vara lättare för dem att relatera och lyssna. Sen är det lite taktiska bitar också.
Är det givande för dig?
– När jag spelade i Spanien tränade jag ett ungdomslag och ett tag tränade jag Syrianskas P10. Tränarbanan har alltid varit aktuell. Det är något jag vill göra i framtiden och då blir det här en bra erfarenhet.
Eskilsminne och Högaborg har sina omklädningsrum vägg i vägg på Harlyckan.
– Jag kommer dit, kör rehabilitering med Eskils och när träningen är slut byter jag om och går in till Högaborg och är med på deras träning. Det är nog inte ofta det har hänt, säger han och skrattar.
Inga sura miner?
– Nej, jag frågade Lindström [Mattias, Eskilsminnes tränare] och han sa att det är lugnt så länge det inte påverkar min rehab. Jag missar ingenting med Eskils. Det hade varit orimligt om det varit samma serie, men nu är det division 1 och division 3. Jag tror att det gynnar alla om Högaborg kan hålla sig kvar i åtminstone trean.
Daniel Bennassar Nilsson, som sitter på ett utgående avtal med Eskilsminne, tänker fortsätta sin fotbollssatsning på planen.
– Jaja, jag har alldeles för mycket energi för att bara stå vid sidan. Jag behöver springa runt, även om jag kanske försöker hålla mig lite till tränarbiten också, säger han.
Gå till toppen