Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

EVS-tränaren redo för en ny guldjakt

Med en månad kvar till premiären börjar Engelholm sitt matchande och här ger guldtränaren Patrick Aparicio sin syn på läget i mästarklubben.

Patrick Aparicio och hans EVS inleder snart en ny jakt på ännu ett SM-guld och då har han bland annat fått in tre nya proffs i truppen.Bild: MATHILDA AHLBERG
De nya proffsen har bara hunnit med några träningar, kommande helg är det dags för de första matcherna – men Engelholms tränare Patrick Aparicio är redan nöjd med det importerna visat upp.
– De är precis så bra som vi hoppades och trodde, på vissa sätt till och med bättre, säger vårens guldcoach några dagar innan försäsongen drar igång på allvar.
Det dröjde ett tag innan EVS gjort klart med ersättarna till fjolårets succétrio Mary-Kate Marshall, Sophie Carpentier och Taylor Brisebois, men nu är de nya spelarna på plats i Ängelholm och Patrick Aparicio säger så här om de tre utländska värvningarna:
McKenna Woodford: "Hon är bättre i servemottagningen än jag trodde och med tanke på sin längd. Kan dock vässa sitt anfall ännu mer."
Maddy Kline: "Har sin styrka i mottagningen, men hon är en väldigt allround tjej. Hon är inte jättelång, men anfaller ändå högt."
Natasha Calkins: "Imponerar med sin fysik och det var skönt att se henne live och få en snabb bekräftelse på hur bra hon är."
De alla första intrycken, rent volleybollmässigt, är alltså positiva och Patrick Aparicio är dessutom noga med att betona att de nya spelarna – där även Julia Nilsson, center från Svedala, räknas in – redan smält bra in i gänget.
– De påminner mycket om de som lämnat oss och de har precis den inställning vi är ute efter, de lyssnar och vill lära sig mer hela tiden. Och så är det enkla tjejer, som det är väldigt lätt att jobba tillsammans med.
Patrick Aparicio tycker också att han har fått behålla så pass många och så pass viktiga kuggar; sju spelare är kvar från vårens finaltrupp, att han kan snacka om en kontinuitet i EVS.
– Där är det i första hand bra att vi får fortsätta med Vilma Andersson som passare. Vilma gjorde det bra redan ifjol, men efter ytterligare en sommar med landslaget är jag säker på att det kommer att bli ännu bättre.
När det gäller det gamla gardet erkänner Patrick Aparicio också att han blivit lite förvånad över Veri Rizzoll och hennes fortsatta engagemang.
– Jag trodde ju att Veri skulle varva ner, det har hon sagt, och kanske inte träna så mycket som innan. Men nu har hon bara missat någon enstaka träning, på grund av sitt jobb, och det är naturligtvis jätteroligt. Veri är väldigt viktig för oss och bidrar hela tiden med mycket, runt laget.
EVS-tränaren säger att han ska ta ett snack med den rutinerade liberon, för att mer i detalj spika hur mycket han kan räkna med henne framöver. Aparicio har dock en plan, om det skulle visa sig att Veri trots allt trappar ner på sitt spel. Både Nora Andersson och Matilda Ekholm, som förnyat sina kontrakt, är tänkbara ersättare på den här positionen, som komplement till landslagsliberon Klara Andersson.
– Nora och Matilda har precis det som krävs, för att klara av en roll som libero på en riktigt hög nivå, försäkrar EVS-tränaren.
EVS har sin elitseriepremiär i början av oktober, om en månad, och innan dess ska truppen bland annat hinna med en stor turnering i Belgien. Men redan under lördagen och söndagen spelas de första träningsmatcherna, när danska Holte kommer till Ängelholm.
– Vi kommer att mötas i fyra matcher, där alla kommer att få mycket speltid. Så det blir en perfekt kick off för oss, tycker Patrick Aparicio.

Mästarna börjar på bortaplan

Så här ser premiäromgången av damernas elitserie i volleyboll ut:
Lördagen den 5 oktober: Gislaved–Engelholm, Linköping–Örebro, Falköping–Sollentuna, Lindesberg–Svedala.
Söndagen den 6 oktober: Hylte Halmstad–Sollentuna, Värnamo–Lund.
EVS har sin första hemmamatch mot Hylte/Halmstad, söndagen den 13 oktober, i Kungsgårdshallen.
Gå till toppen