Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klar BoIS-seger i derbyt: "Det är nu det är som roligast"

Landskrona BoIS segerrad växer och kvalhoppet lever i allra högsta grad. Jonathan Asp visade vägen mot Lunds BK.

Landskronas vänsterback Jonathan Asp inledde målskyttet i derbyt mot Lunds BK. Till slut vann BoIS med 2–0.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Division 1 Södra
Lunds BK–Landskrona BoIS 0–2 (0–2)
Derbyt i Lund blev aldrig riktigt spännande. I den första halvleken visade BoIS att formen sitter där precis när allt ska avgöras.
Redan i den 13:e minuten skickade Jonathan Asp in 1–0-bollen. Vänsterbackens fjärde division 1-mål för säsongen.
– Jag såg tidigt att jag skulle få bollen av Filip Olsson efter att vi spelat oss fint fram på högerkanten. Jag fyllde på snabbt på bortre och satte dit den på volley, säger han.
I veckan rapporterade vi om att klubben vill förlänga hans avtal. Nyförvärvet från norska andraligalaget Notodden har imponerat under sin första säsong i BoIS-tröjan.
Fyra mål är ett helt okej facit för en vänsterback.
– Ja, men det är det, säger Asp. Vi har ett spelsätt som passar mig jättebra där jag ska följa med upp i offensiven och bidra. Det är precis så jag vill spela.
I den 37:e minuten stängde Kevin Jensen målkontot i derbyt. BoIS går som en klocka och är i allra högsta grad med i kampen om en kvalplats.
– Det är nu det är som roligast, säger Jonathan Asp.
Gå till toppen