Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Powerplay – ett vinnarvapen för Rögle

Två mål i powerplay. En förstakedja på spelhumör. Rögle avfärdade SHL-nykomlingen Oskarshamn enkelt.

Måljubel för Rögles Samuel Jonsson, Anton Bengtsson och Erik Andersson.Bild: LUDVIG THUNMAN
Träningsmatch: Rögle–Oskarshamn 5–1
Med exakt åtta dygn (minus en timme) kvar till SHL-premiären hemma mot HV71 skrinnade Röglespelarna ut för den näst sista träningsmatchen, mot SHL-nykomlingen Oskarshamn.
Fortsatt utan genombrottsmannen från förra säsongen, nu skadade Leon Bristedt.
Stjärnkedjan med Daniel Zaar, Ted Brithén och Dennis Everberg fick således nytt förtroende och det skulle de tacka för. Everberg var överhuvudtaget piggare och lyckosammare än tidigare, och tillsammans hade de en rolig afton och var konsekvent nere och hotade i Oskarshamns zon och framför målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel.
Men det skulle dröja till ett andra powerplay i den första perioden innan de hittade målet. Backen Éric Gélinas la pucken mot mål, och efter en retur tog Everberg hand om pucken, la den mellan benen bakåt till Ted Brithén som tryckte in 2–0 efter 18.13. Snyggt.
Men ännu snyggare var ledningsmålet minuten innan där pigge och tekniske Nils Höglander trollade bort sin bevakare genom en burvallning till sig själv och så stenhård passning upp i slottet där Simon Ryfors stötte till direkt.
Utdelningen i den första perioden kom retroaktivt efter att Rögle styrt händelseförloppet och skapat chanser.
Säg den SHL-intresserade som inte har placerat och dömt Oskarshamn till jumboplatsen å reserverad bokning i hissen rakt tillbaka ner i allsvenskan. Men även om försäsong är försäsong har laget från staden på den småländska östkusten överraskat. Man har till exempel vunnit stort mot Djurgården, och lyckats utmanövrera Växjö.
Och säga vad man vill om Oskarshamn, konventionellt spelar de inte i egen zon. Det är passningar in i ytor som i andra lag skulle vara tokröd flagg på.
Rögle fortsatte att dominera länge också i andra och ökade på till 3–0 i det fjärde numerära överläget totalt. Så långt 50-procentig utdelning i spelformen alltså. Brithén i fart till Zaar i ännu mer fart. Han rundade buren och spelade upp till Gélinas. Skott och mål.
Men när man undrade hur stora siffrorna skulle bli lyckades Oskarshamn reducera genom Markus Modigs, och det var faktiskt bara en overklig räddning av Roman Will (hur gick den till?) från ytterligare reducering när Rögle hade Kodie Curran utvisad.
Dennis Everberg varvade upp mot Oskarshamn. Han svarade själv för målet som definitivt punkterade matchen en bit in i den tredje perioden. Ett distinkt handledsskott i finten, perfekt placerat lågt vid bortre stolpen till 4–1.
Erik Andersson och Anton Bengtsson ordnade 5–1. Skott, retur och mål.
Rögle fick flera positiva svar mot Oskarshamn.
Gå till toppen