Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokalhistorisk guidning i Stidsvig

Med utgångspunkt från Tingsgården arrangeras en eftermiddag om lokalhistoria, som tar med deltagarna till en historisk galgbacke, en varggrop och en offerkälla.

Tidigare i år genomförde Henrik Mattsson och Eva Andersson en guidning till en varggrop utanför Stidsvig. Den 22 september klockan 14 är det dags igen, men den här gången blir turen lite längre.
– Det finns jättemycket av historiskt värde och intresse i Klippans kommun. Henrik kan så mycket om lokalhistoria och jag berättar mer allmänt, säger Eva Andersson.
På en historisk galgbacke ska man få höra mer om gamla avrättningsmetoder och vid varggropen blir det berättelser om vargen i folktro.
Guidningarna är knutna till Tingsgården och genomförs helt ideellt. Bil behövs för att förflytta sig under guidningen, men viss möjlighet till samåkning finns från Stidsvig.
Gå till toppen