Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nettobutiker flaggas om till Coop

Vilka butiker som blir kvar när Netto köps upp av Coops livsmedelskedja är ännu inte bestämt.

Det var i maj som affären mellan Coop och danska livsmedelskedjan Netto blev offentlig. En månad senare hade också Konkurrensverket gett klartecken.
Budskapet från Coop var att huvuddelen av de 163 butikerna skulle behållas och skyltas om. Syftet med köpet sägs vara att i första hand stärka Coops ställning som tvåa på den svenska livsmedelsmarknaden genom att växa – inte att ta död på en konkurrent.
– Det är 162 nettobutiker som ska flaggas om till Coop under ett års tid. De första tre blir Sollentuna, Falkenberg och Malmö, säger Tarik Belqaid, pressekreterare på Coop Sverige.
Coop har också sagt att de har för avsikt att ta över all personal. Men vilka butiker som företaget ska behålla och vilka som läggs ner är fortfarande inte klart.
Där det idag inte finns någon Coopbutik, som exempelvis i Klippan, Bjuv och Perstorp, kan beslutet att behålla butikerna bli enklare. Men där det som i Örkelljunga finns både en Coop och en Nettobutik inte långt ifrån varandra är svaret inte lika givet.
– Köpet är gjort för att öka marknadsandelarna, men det är ett pussel. Man måste gräva djupare och se vilka möjligheter som finns, säger Tarik Belqaid.
Läs också Netto lämnar Sverige – Coop köper butikerna
Läs också Grönt ljus för Coops köp av Nettobutiker
.
Gå till toppen