Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Seger: ”Största bovarna är Uefa och Fifa”

Jämlika avtal för de svenska fotbollslandslagen är jättebra, anser Caroline Seger. Landslagskaptenen riktar i stället en passning till de internationella förbunden om att släppa handbromsen och börja gasa. – De största bovarna är Uefa och Fifa, säger hon.

Även om landslagsavtalet på papperet är jämlikt är det stora skillnader i mästerskapsbonus för Caroline Seger jämfört med kollegorna i herrlandslaget, vilket beror på ersättningen från Uefa och Fifa. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/TT
Efter att ha anmälts till Diskrimineringsombudsmannen (DO) hävdar Svenska fotbollförbundet (SvFF) i ett yttrande att spelarna i herr- respektive damlandslaget får lika mycket i ersättning när det gäller samlingar och vinstpremier. I vissa delar får damerna mer i ersättning från förbundet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen