Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fastställd dom för brutalt kennelrån

Hovrätten över Skåne och Blekinge fastställer tingsrättsdomen för det grova kennelrånet i Skåne tidigare i år. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Kennelägaren drabbades av frakturer på revben och ena foten när hon överfölls av maskerade personer en januarimorgon i år. Kvinnan bands med silvertejp innan rånarna lämnade hennes bostad i Skåne med sex valpar, som senare lades ut till försäljning.
Nu fastställer hovrätten över Skåne och Blekinge tingsrättens dom mot de två män – 27 och 35 år gamla – som åtalats för det brutala rånet. Den 27-årige mannen döms till fem års fängelse för grovt rån, men den nu 35-årige mannen frias från samma brottsanklagelse.
Precis som Kristianstads tingsrätt anser hovrätten att 35-åringen inte med tillräcklig säkerhet kan knytas till rånet, skriver domstolen i ett pressmeddelande.
Rätten var oenig. En nämndeman ville döma båda männen för grovt rån.
I tingsrätten dömdes en sambo till 27-åringen till villkorlig dom för häleri, men hon friades från anklagelsen om medhjälp till grovt rån. Två andra kvinnor dömdes också för häleri för att ha hanterat de stulna valparna på olika sätt.
Fem av sex valpar har hittats.
Gå till toppen