Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

HIF förlänger med Alexander Tengryd

Alexander Tengryd har skrivit på ett nytt kontrakt med HIF. Den assisterande tränaren stannar fram till 2022.

Alexander Tengryd.Bild: MATHILDA AHLBERG
För en vecka sedan blev Olof Mellberg klar som ny huvudtränare i HIF. Nu har Alexander Tengryd, som ledde laget i två allsvenska matcher efter att Henrik Larsson lämnat, kritat på ett nytt avtal med HIF.
Det sträcker sig över säsongen 2022 och är tre och ett halvt år långt.
– Jag är såklart väldigt glad och tillfreds med förlängningen. Jag har varit i klubben länge, känner mig som en Helsingborgare och HIF:are så jag ser en lång tid här framför mig. säger 33-årige Alexander Tengryd till HIF:s webbplats.
– Jag har hållit på länge, varit i flera klubbar och träffat många människor men detta året har varit enormt lärorikt med flera huvudtränare ovanför en och det känns som att utvecklingen går i linje med mina ambitioner.
HIF:s administrativa chef Robin Lundgren är nöjd över kontraktsförlängningen.
– Alex är en mycket duktig fotbollstränare och en bra ledare som trots sin unga ålder samlat på sig mycket rutin och erfarenhet. Vi anser att kontinuitet är viktigt i ett långsiktigt arbete och är glada för att fortsätta samarbetet med Alex, säger han.
Det är uppehåll i allsvenskan. På måndag startar HIF om med bortamatch mot serieledande Djurgården.
Gå till toppen