Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HIF förlänger med Alexander Tengryd

Alexander Tengryd har skrivit på ett nytt kontrakt med HIF. Den assisterande tränaren stannar fram till 2022.

Alexander Tengryd.Bild: MATHILDA AHLBERG
För en vecka sedan blev Olof Mellberg klar som ny huvudtränare i HIF. Nu har Alexander Tengryd, som ledde laget i två allsvenska matcher efter att Henrik Larsson lämnat, kritat på ett nytt avtal med HIF.
Det sträcker sig över säsongen 2022 och är tre och ett halvt år långt.
– Jag är såklart väldigt glad och tillfreds med förlängningen. Jag har varit i klubben länge, känner mig som en Helsingborgare och HIF:are så jag ser en lång tid här framför mig. säger 33-årige Alexander Tengryd till HIF:s webbplats.
– Jag har hållit på länge, varit i flera klubbar och träffat många människor men detta året har varit enormt lärorikt med flera huvudtränare ovanför en och det känns som att utvecklingen går i linje med mina ambitioner.
HIF:s administrativa chef Robin Lundgren är nöjd över kontraktsförlängningen.
– Alex är en mycket duktig fotbollstränare och en bra ledare som trots sin unga ålder samlat på sig mycket rutin och erfarenhet. Vi anser att kontinuitet är viktigt i ett långsiktigt arbete och är glada för att fortsätta samarbetet med Alex, säger han.
Det är uppehåll i allsvenskan. På måndag startar HIF om med bortamatch mot serieledande Djurgården.
Gå till toppen