Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Importerat protein i kedjornas vegoburgare

Svenska proteinkällor lyser med sin frånvaro i vegoburgarna hos hamburgerkedjorna. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg / TT
Många väljer vegetariskt av miljöskäl – men svenska proteinkällor lyser med sin frånvaro i vegoburgarna hos hamburgerkedjorna, rapporterar ATL.
I McDonalds vegetariska alternativ kommer proteinet från bönor odlade i USA, Ungern och Rumänien. I Burger Kings fall kommer råvarorna från Nordamerika, medan produktionen sker i Nederländerna. Hos Sibylla är huvudingrediensen soja som kommer från Nordamerika, enligt företagens mejlsvar till tidningen.
Även hos företaget Max, som profilerat sig i frågan om svenskt kött, kommer proteinet i den vegetariska burgaren från andra länder, men ambitionen är att gå över till svensk råvara.
Ingen av de fyra hamburgerkedjorna använder svensk potatis till sina pommes frites, enligt tidningen.
Gå till toppen