Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insändare: "Bättre utsikt för Höganäspolitiker

Bengt Silfverstrand svarar Ulrika Adsersen som oroas över hur kommunen ska lyckas rekrytera personal till våren.

”Politiker ska se bättre ut i höst”, lyder en närmast underfundig rubrik på Höganässida den 1/9. Det handlar formellt om att nya fönster i stadshuset ska förbättra utsikten för stadens politiker och tjänstemän.
Med tanke på Höganäspolitikernas osynlighet i offentligheten kan fönsterbytena förhoppningsvis också innebära en signal till att upptäcka menigheten utanför stadshuset.
En som redan kommit till insikt om utsiktens betydelse är liberalernas Ulrika Adsersen (L). I ett svarsinlägg till min insändare 27/8 tar hon förtjänstfullt upp min kastade handske och bekräftar behovet av personalförstärkningar inom vården för att möta den demografiska utmaningen med ett växande antal äldre över 80 år.
Hon redovisar en katalog av konkreta åtgärder alltifrån omstart av vård- och omsorgsprogrammet på Kullagymnasiet, fler fasta tjänster och ökad digitalisering.
Gott så, bara man inte inbillar sig att man kan digitalisera bort behovet av mera personaltid för samtal och utevistelse med våra äldre.
Tack för ett konstruktivt svar, Ulrika, och balansträningen lovar jag ta upp i kommunala pensionärsrådet.
Nu återstår bara att hoppas att fler Höganäspolitiker ska fånga dagen och gå i dialog med folk och föreningsliv.

Bengt Silfverstrand

Gå till toppen