Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Klippans nya förskola har rest sig

Nejlikans förskolebarn fick titta in i sin nya förskola Himlabacken för första gången när det firades att stommen är rest. I augusti nästa år ska de få flytta in.

Ellen Eriksson och Karl Gustavsson från förskolan Nejlikan bar taklagskransen från sin gamla förskola till den blivande. ”Den var inte så svår att göra men vi fick hjälp”, säger Ellen Eriksson.Bild: Annsofie Wieland
”Wow!” och ”vilket fint tak!” och ”vad är det?” Det var många intryck och stora ögon när Nejlikans förskolebarn för första gången fick kika in i det som ska bli deras nya förskola.
Från gården på Nejlikans förskola kan barnen följa arbetet med Himlabacken, som nya förskolan ska heta. Och när väggar och tak är på plats var det dags att fira.
– Det känns bra, jag gillar att gå i skolan, säger Karl Gustavsson som går på Nejlikan.
Han och Ellen Eriksson har hjälpt till att binda en stor krans som skulle kröna förskolebygget. När den hade surrats fast ordentligt på en bräda fästes den på taket så att förskolebarnen kunde se den.
Att förskolan fått ett riktigt tak tycker Kevin B Ljunggren är bra. Han såg sig omkring tillsammans med barnskötare Saara Liljankoski.Bild: Annsofie Wieland
Förskolan beräknas kosta runt 50 miljoner kronor och ska rymma fyra avdelningar, gemensamma utrymmen, atrium och utesovplatser.
– De har börjat sätta in fönster nu. Det här betyder att vi bygger för framtiden, säger Anneli Persson Dahlberg, verksamhetschef förskola i Klippan.
Det har sedan en tid tillbaka varit trångbott på förskolorna i Klippan och Nejlikans lokaler är inte optimala för förskoleverksamhet.
– Det känns fantastiskt att vara med och bygga ändamålsenligt, säger hon.
Att väggar och tak är på plats firades med resegille på Himlabacken. Barnen från förskolan Nejlikan fick se sig omkring för första gången.Bild: Annsofie Wieland
Inuti skolan är det än så länge mest träreglar och uppstickande rör. Men projektledaren Camilla Friberg förklarar för barnen vad allt ska bli när det är färdigt.
– Där ni kom in i skolan är det egentligen ett fönster. Och nu står ni i kapprummet där era jackor ska hänga, berättar hon.
Nyfikna förskolebarn tittar sig omkring. Kevin B. Ljunggren är nöjd med vad han ser.
– Det bästa är att det finns ett riktigt tak, säger han.
Byggnadsarbetarna Johan Andreasson och Anders Svensson sätter kransen på plats som personal och förskolebarn hjälpts åt att göra. Nu kan den ses från Nejlikan,Bild: Annsofie Wieland
Förskolan är ritad av arkitekterna Niklas och Gunilla Emgård från Zoom arkitektbyrå men personalen på Nejlikan har också fått vara med och tycka till.
– Det känns som att de har lyssnat på vad vi har att säga. Det ska bli jättekul när den är klar, säger Saara Liljankoski som är barnskötare på Nejlikan.
– Det behövs och utemiljön kommer bli fantastisk, tillägger hon.
Barn- och utbildningsnämndens ordförande Rune Persson (S) inledde resegillet med några ord. ”Himlabacken kommer bli så himla bra”, sa han.Bild: Annsofie Wieland
Gå till toppen