Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Michal Obeslo redo att bära unga Rekord

Ankaret Simon Arvidsson har lämnat. Då är rutinerade Michal Obeslo redo att ta plats när BTK Rekord bygger nytt.
– Jag älskar ansvaret. Varje match kommer att betyda något och den nerven triggar mig, säger den 30-årige tjecken.

BTK Rekords tränare Arvid Sunesson tar, tillsammans med Johan Barius, Liang Qiu, Jakob Peterson och Pontus Rööse (saknas på bilden) rygg på Michal Obeslo.Bild: Britt-Mari Olsson
BTK Rekord tränar på Idrottens hus inför premiären i Pingisligan mot Söderhamn. Mycket är sig likt i B-hallen. Men en pjäs saknas. Efter nio säsonger har Simon Arvidsson lämnat för Halmstad. Det innebär att Michal Obeslo går in i sin femte Rekordsäsong som klubbens ankare.
– Jag vet inte om jag ser mig som nummer ett, men det är min första säsong utan Simon. Han är inte bara en bra spelare utan en väldigt bra människa. Det kommer att bli tufft utan honom, konstaterar Michal Obeslo.
Tjecken gör sin femte säsong i Rekord. De bodde tillsammans i tre år, så det är mer än spelaren Simon Arvidsson han saknar.
– Men så är bordtennislivet. Vi måste lösa situationen och få in våra två unga spelare i laget på ett bra sätt.
Michal Obeslo är tillsammans med Liang Qiu och Pontus Rööse kvar från förra säsongen. 18-årige Jakob Peterson och 21-årige Johan Barius från Eskilstuna är den unga duo som tillkommit i nybygget.
– Det är en ny position för mig. Förra året var det jag och Simon som hjälptes åt. Nu är det upp till mig att visa vad det innebär på den här nivån och få dem att utvecklas. Jag ser fram emot det. ……
Är det redo för ansvaret?
– Absolut. Jag gillar det. När det är mycket folk på matcherna och när det verkligen gäller något känner jag mig som bäst. På samma sätt gillar jag rollen i laget. Jag älskar ansvaret. För varje match kommer att betyda något och den nerven triggar mig.
BTK Rekord har några framgångsrika år bakom sig. Semifinal i fjol och 2017 tvingade man fram en avgörande SM-finalmatch mot Eslöv. Nu är det nya tider.
– Jag vill inte vara för pessimistisk, men vi ska nog inte sikta ditåt. Den här säsongen måste målet vara att stanna kvar i Pingisligan. Visst kan allt hända, men vi ska framför allt skapa en miljö där vi hjälper de unga och förbereda dem för framtiden.
Gå till toppen