Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Samlare samlas i Ausås på lördag

På lördag den 14 september arrangerar Ängelholms filatelistförening en samlardag i Ausås.

Samlardagen hålls klockan 11-15 i västra längan av Ausås kulturmärkta prästgård från 1700-talet
Det kommer att ställas ut vykort och frimärken samt andra samlarföremål: till exempel gamla metallburkar, läsketiketter och katter (dock inte levande).
Frimärksutställningen täcker allt från Sverige till Disneyfigurer, vilka är populära inte minst i den yngre generationen.
Olika bildspel visar vykort från nordvästra Skåne och flygfoton, som blev populära redan på 1920-talet, över samhällena i området.
Det är andra året som Ängelholms filatelistförening arrangerar en samlardag i Ausås. Föreningens medlemmar är bosatta i hela nordvästra Skåne. Förra året kom det besökare även från Danmark och Småland.
Tidigare medlemmen Ingvar Green samlade inte bara på frimärken utan också på äpplesorter och en del andra frukt- och bärsorter. Samlingen lever vidare i en stor äppelträdgård som förvaltas av hembygdsföreningen. Den visas från klockan 12 av Jan-Erik Lennartsson.
Hembygdsföreningens museer håller också öppet under dagen och visas av Kalle Lind.
Klockan 14 blir det auktion på olika samlarobjekt, mest frimärken och vykort men också annat. Inlämning sker klockan 11-13.
Under hela dagen blir det kaffeservering och lotterier.
Gå till toppen