Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Veteranbuss och utställning på jubileumsdag

På lördag firar Skromberga akademi 10-årsjubileum med en aktivitetsspäckad dag i Ekeby. Du kan bland annat åka veteranbuss och titta på en utställning med föremål från Skrombergaverken.

Det går turer med veteranbuss under jubileumsdagen.Bild: Kalle Lind
Under rubriken ”Skrombergaverken i våra hjärtan” visas en utställning i det mindre formatet med föremål som tagits tillvara från Skrombergaverken i samband med att byggnaderna tömts. Utställningslokalen blir Lilla bankhuset, bakom Ekeby möbler, i Ekeby.
Kring lilla bankhuset blir det bland annat musikunderhållning och uppvisning i agility. Det kommer också finnas möjligheter att fika.
Skromberga akademi är en förening som är engagerad i Ekebys historia och nu firar att man varit i gång i tio år.
– Vi dokumenterar bygden och bruksmiljön, har tillverkat skyltar till byn och ordnat föreläsningar, säger styrelsemedlemmen Ulla Hedin.
Samma dag arrangeras också Ekebyrundan där man kan åka mellan olika besöksmål i och omkring Ekeby för att samla stämplar och sedan delta i en utlottning av vinster.
Utställningen och övriga aktiviteter pågår klockan 11-16 på lördag. Ekebyrundan avslutas klockan 15.
Gå till toppen