Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FN-utredare: Nya möjliga krigsbrott i Syrien

Den USA-ledda militäralliansen som strider i Syrien tycks inte ha vidtagit tillräckliga åtgärder för att skona civila vid flygattacker. Även den syriska regimen och dess ryska allierade pekas ut för möjliga krigsbrott.

En flicka går förbi i ett område i staden Hajin i östra Syrien, några veckor efter att staden återtagits från terrorgruppen IS i en offensiv som enligt FN:s utredare skördade många civila dödsoffer.Bild: Felipe Dana/AP/TT
Rapportern kommer från FN:s oberoende internationella undersökningskommission för Syrien. I den nämns bland annat en offensiv i slutet av december i fjol då den kurdisk-arabiska SDF-milisen, med flygunderstöd från den USA-ledda militäralliansen, återtog IS sista viktiga fäste i landet, staden Hajin i östra Syrien. Insatsen resulterade i ett stort antal civila dödsoffer. I en rad flyganfall den 3 januari dödades 16 civila, varav 12 barn, enligt FN-rapporten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen