Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jehovas vittne fängslat i Tadzjikistan

Samhället Buston i Tadzjikistan.
En domstol i Tadzjikistan har dömt en medlem i trossamfundet Jehovas vittnen till sju och ett halvt års fängelse för extremism, enligt den oberoende tadzjikiska sajten Asia Plus. Detta har lett till upprörd kritik från organisationen.
Åklagaren anklagar den 68-årige medlemmen vid namn Sjamil Hakimov för att ha spridit gruppens idéer i det lilla samhället Buston i norra Tadzjikistan.
Det företrädesvis muslimska landet förbjöd Jehovas vittnen 2008. På senare år har samfundet satts under hård press i forna sovjetstater, särskilt i Ryssland.
En företrädare för Jehovas vittnen beskriver domen som ett grovt juridiskt övertramp och konstaterar att mannen bara utövade sina religiösa rättigheter. Hans advokater kommer att överklaga domen och driva målet till internationella domstolar om så krävs, enligt organisationen.
Gå till toppen