Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Knivmannen åtalad – högg sitt offer tio gånger

Efter fyra månaders utredning åtalas nu den 29-årige helsingborgaren för mordförsök. Det var enbart lyckliga omständigheter som gjorde att hans kvinnliga offer i Långvinkelsbacken överlevde.

Vid 7.30-tiden den 14 maj knivskars kvinnan allvarligt i centrala Helsingborg.Bild: Björn Lilja
Morgonen den 14 maj var den 61-åriga kvinnan på väg ner i stan, hon gick i Långvinkelsbacken när hon blev attackerad av en man med en kniv.
Mannen högg, skar och stack henne tio gånger i bålen, vänster axel och vänster underarm. Båda lungorna punkterades och artären i vänster armhåla skadades svårt.
Plus att hon fick andra skador vid attacken.
Kammaråklagare Linda Seger skriver i åtalet att det var tillfälliga omständigheter som gjorde att kvinnan överlevde och att den 29-årige mannen därför ska åtalas för mordförsök.
Det finns ingen förklaring till dådet och mannen som nu åtalats nekar till brott. Men 29-åringen har en historia av svåra psykiska besvär och han har tidigare dömts för våldsbrott som varit svåra att förstå ur ett logiskt perspektiv.
En man som blev attackerad av 29-åringen i sin butik för två år sedan berättade att 29-åringen upprepade gånger frågade varför han sjöng "just den låten". Offret hade inte sjungit och förstod inte vad 29-åringen menade.
Natten för knivattacken mot den 61-åriga kvinnan bodde 29-åringen på Hotell Tornet, som ligger alldeles intill brottsplatsen, och han åtalas för att den natten ha falsklarmat brandkåren och även förstört en larmanordning på hotellet.
Med i åtalet finns också en händelse drygt en månad före mordförsöket då han ertappades med en kniv.
Läs också Misstänkt för knivdåd på Nedre Långvinkelsgatan tidigare dömd för våldsbrott
Gå till toppen