Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinna hotade våldtäktsoffer

Hennes 23-årige son dömdes till fängelse för våldtäkt. Nu har kvinnan dömts för att ha hotat våldtäktsoffret. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
En kvinna dömdes på onsdagen mot sitt nekande till skyddstillsyn för övergrepp i rättssak, skriver Nya Wermlands-tidningen.
Hennes 23-årige son dömdes tidigare till fängelse för att i september förra året ha våldtagit en jämnårig kvinna i samband med en fest. Men modern ansåg att sonen var oskyldig och kontaktade därför offret. Hon krävde att kvinnan skulle dra tillbaka sin polisanmälan – och kallade kvinnan för ”äcklig” och tyckte att hon ”kunde gå och dö”.
Modern nekar till brott, men Värmlands tingsrätt finner det ”uppenbart” att hon måste ha förstått att hennes kontakt med offret orsakade lidande och det skulle uppfattas som att hon ville förmå offret att inte stå fast vid sin polisanmälan.
Gå till toppen