Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Magiska djurögonblick fångade med kameran

Som katt och hund. En gepard och afrikanska vildhundar i vilt slagsmål i Zimanga Private Game Reserve i Sydafrika. Ett vildsvin hade precis lyckats undkomma den tolv djur stora hundflocken när några i flocken råkade stöta på en gepard. I takt med att allt fler hundar anlände växte deras självförtroende, varpå de började omringa geparden som gjorde hätska utfall. Geparden lyckades till slut smita undan, med endast lättare blessyrer som följd.Bild: Peter Haygarth
Att fotografera djur är, som många vet, inte lätt. För 55:e året i rad har nu Natural History Museum i London utsett de allra bästa naturbilderna 2019. Intresset har varit stort med fler än 48 000 bidrag från både professionella fotografer och amatörer. Utställningen, Wildlife Photographer of the Year, öppnar fredagen den 18 oktober i museets lokaler i London.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen