Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nya hyreslägenheter byggs vid Hjälmsjön

Markarydsföretaget Hamiltone fortsätter att växa i närliggande kommuner. Nästa projekt är hyreslägenheter i sjönära läge i Örkelljunga.

Enligt bygglovshandlingen ska husen vid Ålstigen ha bergvärme, vit träfasad och grå tak av betongtegel. Bilden visar ett liknande flerfamiljshus som byggts i Markaryd.Bild: Pressbild mb photo
Företaget Hamiltone AB har lämnat in bygglovsansökan till Örkelljunga kommun för fyra loftgångshus i två våningar med adress Bruksvägen, nära Ålstigen.
Området är detaljplanerat för bostäder sedan 1970-talet och ett markanvisningsavtal är redan godkänt av Örkelljungas kommunstyrelse, men ska först till fullmäktige för beslut.
Vd Elijah Hamilton hoppas på byggstart redan till våren.
– Vi tycker att området är intressant, det är centrumnära men också nära naturen med gång- och cykelstigar runt sjön och möjlighet till rekreation. Jag tror att det skulle kunna bli väldigt fint till exempel för nya barnfamiljer, säger han och fortsätter:
– Vi har redan fått in några intresseanmälningar,
Tre av längorna byggs som dubbla parhus som binds samman med lägre förrådsbyggnader emellan. Den fjärde längan blir mindre och ska innehålla sex lägenheter.
Företaget kommer att ansöka om statligt investeringsstöd för att få ner hyrorna.
– Det är så vi har gjort tidigare. Vi bygger ett- till trerumslägenheter, men mest tvåor, säger han.
Husen byggs med loftgångar på ena sidan och balkong och uteplats på den andra.Bild: Pressbild mb photo
I byggprocessen, som väntas ta ett år, används delvis färdiga huselement. Väggarna levereras av Åsbohus i Örkelljunga.
Hamiltone är en liten koncern med två företag, ett för att bygga bostäder och ett för att förvalta dem.
– Vi startade i Markaryd för fem år sedan och har byggt 100 lägenheter där. Nu tittar vi på både Laholm och Örkelljunga, säger Elijah Hamiltone.
Gå till toppen