Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nytt ljus på Vita räck

Hela området vid Vita räck kommer att få ny belysning i veckan.

Buskaget vid Carl XV:s bro kommer att lysas upp med markbelysning när arbetet är klart. Arvid Andersson står för grävarbetet.Bild: Ann Sahlén-Thelandersson
För tillfället pågår det en hel del aktiviteter i parken vid Vita räck. En liten grävmaskin är på plats och kablar dras fram. Anledningen är att området som betraktas som lite mörkt med dålig belysning ska få ett lyft med nya lampor.
– Vi sätter nya belysningsstolpar längs gången bort mot bron och här uppe i trappan, säger Arvid Andersson som är inhyrd för att sköta grävarbetena.
Utöver ersättningsbelysningen utmed gången så kommer det att bli lampor i halvhöga stolpar vid bänken nedanför rabatten och fasadbelysning som ska lysa upp muren vid Carl XV:s bro.
– Vi har också grävt ner markbelysning vid buskaget som är lite mörkt nu. Det kommer att bli ett trevligt lyft för området när det är klart, säger Arvid Andersson.
Den lilla grävaren har även kommit åt att sätta ner ett stolpfäste halvvägs upp i trappan mot Storgatan.Bild: Ann Sahlén-Thelandersson
Gå till toppen