Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

OV-kaptenen: "Hedersamma förluster mest skit"

OV Helsingborg visade att man kunde spela jämnt med toppen i Handbollsligan. Man visade också efter 20–24 mot IFK Kristianstad att det är en väldigt lång väg dit.
– En hedersam förlust är ju egentligen mest skit.

OV:s lagkapten Oskar Hansson stångas mot Kristianstads försvar.Bild: PETTER ARVIDSON
1 548 åskådare har lämnat Helsingborg arena när Oskar Hansson kommer ut från OV:s omklädningsrum och konstaterar:
– Det är en hyfsat stark insats. Inte tillräckligt bra för att vinna matchen, men ett klart steg framåt.
En väldigt bra summering av OV-kaptenen efter en premiärkväll när Helsingborg fick se handboll i den högsta ligan igen.
OV-målvakten Linus Olsson fortsatte hålla samma höga nivå som i premiären i barndomsstaden Ystad. Det tog nästan två och en halvminut innan Kristianstad fick hål på honom. Några minuter senare stod det dock 1–4 och det verkade som att seriens stora guldfavorit skulle rulla igång det tunga maskineriet.
Men det blev istället kamp. Hård kamp.
Linus Olsson gjorde en ny jätteräddning och hann sedan ner för att rädda den studsande bollen på mållinjen. I påföljande anfall flög Linus Nilsson in med sin egen retur till 6–7. OV fortsatte trycka på allt och kvitterade även till 9–9. Samtidigt bytte OV in Linus Olssons målvaktskollega Michael Andersson – som var lysande.
– Vi hade en period i första där vi visade att vi kunde komma ifatt och en likadan i andra. Det visar ändå på moral, men tyvärr räckte det inte hela vägen. Där måste vi steppa upp ett steg till för att kunna gå förbi några lag, säger Oskar Hansson som var en klippa matchen igenom.
Det absolut sista som hände i första halvlek var att han från sin mittnio-position letade passningsalternativ efter passningsalternativ utan att lyckas. Istället vräkte han sig in centralt och kvitterade till 12–12 i slutsekunden.
Viktigt för ett OV-lag som fått så många sådana ögonblick emot sig genom åren.
– Klart att det var viktigt med en go känsla i halvlek – och någon behövde göra det.
I paus pratade OV om att fortsätta stå bra bakåt och leta fler kontringslägen. Samtidigt ville man sätta stopp för Kristianstads kontringsspel.
Och hur började andra halvlek, Oskar Hansson?
– Då slarvar vi och Kristianstad kontrar. De gör ungefär det som vi skulle göra.
Precis så. Två snabba bolltapp och gästerna drog ifrån. En scenförändring som gjorde att matchen kändes över. När Emil Andersson in efter 14 minuters spel lobbade in 15-17 var det OV:s första spelmål i den andra halvleken.
OV kvitterade kom igen ännu en gång, hade 19-19. Men det blev förlust,
– Hemmapremiär med mycket folk är så klart kanonroligt, men det är ändå poängen som ska in och några poäng blev det inte.
Två matcher är avklarade i Handbollsligan. Två insatser där mycket fungerade. Samtidigt står det noll i poängkolumnen.
– Det är poängen som räknas och ännu en hedersam förlust är ju egentligen mest skit.
Vad kan man ta med sig?
– Ganska mycket, men jag hade hellre tagit med mig poäng sen hade det få se ut precis hursomhelst, säger Oskar Hansson.
Gå till toppen